Vegan Bananenbrood

Dit fruitige brood is altijd erg populair en met goede reden.

Vegan Bananenbrood

Dit fruitige brood is altijd erg populair en met goede reden.

Vegan Bananenbrood

Dit fruitige brood is altijd erg populair en met goede reden. De natuurlijke zoetheid van de banaan. Als je er nog nooit een hebt gemaakt, zul je niet geloven hoe heerlijk het ruikt tijdens het bakken. Traditionele versies van het bananenbrood zijn niet veganistisch of vetarm, maar we hebben een manier gevonden om een gezonde vegan versie te maken die nèt zo geweldig smaakt! Buiten dat het heerlijk zal smaken, is het ook nog eens de beste manier om die laatste nèt iets te rijpe bananen te gebruiken. Ook geven we tip om te voorkomen dat dit zoete baksel aan brand of dat je een zware compacte cake krijgt. Dit recept zal je hopelijk helpen het vegan bananenbrood van je zoetste dromen te bakken.

bananenbrood

Dit recept…

Zorgt voor:

5/6 porties (900 gram bananenbrood)

Voorbereidingstijd is:

10 min

Baktijd is:

70 min

Totale bereidingstijd

80 min

Oventempratuur:

170°C

Kun je bewaren:

4 dagen in de koelkast (daarna eventueel opnieuw opwarmen voor een lekker warme portie)

Ingredienten:

(rijpe) Bananen

300 gram

Suiker

110 gram

(patent) Bloem

320 gram

Amandelmelk

140 gram

Baking powder

15 gram

Kaneel

1/8 theelepel (0,4 gram)

Voor de decoratie:

Banaan

100 gram

Bereidingswijze:

– Verwarm de oven voor op 170°C.

– Breek de bananen in een kom en prak ze met een vork tot een dikke puree zonder grote konten.

– Voeg de suiker, de amandelmelk en de kaneel toe en meng het tot een geheel.

– Voeg de bloem geleidelijk aan het mengsel toe. Wanneer je de bloem in drie delen en de bakpoeder bij het 2e deel toevoegt wordt alles geleidelijk aan opgenomen en ontstaat er een mooi glad beslag.

– Vet een cakeblik (900 gram) in, giet het beslag in het blik en strijk het glad met een spatel.

– Snijd ter decoratie de overgebleven banaan in schijfjes en duw deze een klein stukje in een lijn over de lengte van het cakeblik in het beslag.

– Plaats de cake in de voorverwarmde oven en zet de timer op 70 minuten. Blijf er wel bij want voor een gelijkmatige garing en bruining is het optimaal om de cake om de 10 minuten te draaien.

– Haal de cake na 40 minuten uit de oven, bedek deze met aluminiumfolie (om te voorkomen dat de cake aanbrand boven op) en plaats de cake daarna weer terug in de oven.

– Controleer na 70 minuten of je bananen brood helemaal gaar is door er een prikker in te prikken, als de prikker er schoon uit komt is je vegan bananen brood klaar om op tafel te zetten!

© 2019 veganhotspot.nl